1.Na jednej ulici stojí v rade päť domov piatich rôznych farieb. Žijú v nich piati susedia piatich rôznych národností. Každý chová nejaké domáce zvieratko a po večeroch sa, ako sa na starých priateľov patrí, zídu u niekoho doma, pijú svoj obľúbený nápoj a fajčia cigary svojej obľúbenej značky. Žiadni dvajanebývajú v domoch rovnakej farby, nechovajú rovnaké zvieratká, nepijú rovnaký nápoj, ani nefajčia rovnaké cigary.

  1. Brit žije v červenom dome.

  2. Švéd chová psov.

  3. Dán pije čaj.

  4. Zelený dom je hneĎ naľavo od bieleho.

  5. Obyvateľ zeleného domu pije kávu.

  6. Osoba fajčiaca Pall Mall chová vtáčiky.

  7. Obyvateľ žltého domu fajčí Dunhill.

  8. Obyvateľ domu uprostred pije mlieko.

  9. Nór žije v prvom dome.

  10. Ten, kto fajčí Blend žije vedľa osoby chovajúcej mačky.

  11. Majiteľ koňa žije vedľa toho, kto fajčí Dunhill.

  12. Ten, kto fajčí Blue Master, pije pivo.

  13. Nemec fajčí Prince.

  14. Nór žije vedľa modrého domu.

  15. Osoba, čo fajčí Blend, má suseda pijúceho vodu.

Kto chová rybičky?

 

Ak vieš odpoveĎ napíš ju do komentára:P

 

 

 

Ďaľšia hádanka...už o niečo ľahšia

 

2.Traja kamaráti prišli do hotelu a zaplatili 300 Sk za ubytovanie. Majiteľ medzitým zistil, že účet je len 250 Sk, a tak poslal recepčného, aby hosťom vrátil 50 Sk. Recepčný však nevedel, ako rozdeliť 50 Sk medzi troch ľudí, a tak 20 Sk skonfiškoval a vrátil im 30 Sk. Každý teda zaplatil 100 - 10 Sk, tzn. 90 Sk. Trikrát 90 Sk je 270 Sk. Recepčný si nechal 20 Sk. Kde je tých zostávajúcich 10 Sk.

 

Prišla si na to??

 

 

3.Fľaša so štupľom stojí 11 korún. Pričom fľaša je o 10 korún drahšia ako štupeľ. Koľko stojí štupeľ?

 

Pozor, je tam jeden taký malý chytáčik

 

Nezaskočil ťa chyták?

 

 

4.Odsúdenec na smrť si môže vybrať medzi obesením a sťatím. Môže vyriecť len jednu vetu. Ak bude nesprávna, zotnú mu hlavu. Ak bude správna, obesia ho. Odsúdenec chvíľu premýšľa a povie vetu, na základe ktorej ho nemôžu ani sťať ani obesiť. Čo odsúdenec povedal ?

 

Tak toto je trošku na popremýšľanie

 

 

Na logiku...

5.Máš dom . V dome je iba jedna izba, do ktorej idú z vonku dvere. V tej izbe je 1 žiarovka.  Dverami môžeme raz vojsť do vnútra a raz vísť z domu. Vonku su na stene tri vypínače . Ako zistime, ktorý z nich zapne žiarovku ? * Odpovede typu necháme si dvere pootvorene sú hlúposti ani žiadne iné riešenie . Proste logická hádanka !!! *A neni tam ani okno, ani nič sklenené, cez čo by si videl do miestnosti.*

 

 .

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Odpovede

1. rybky chová nemec

2.nezaplatili 270, ale 250 + 30 im vrátil a 20 si nechal

3.štupel stojí 50 halierov, nie 1 Sk:)

4. Odsúdenec povedal: "Zotnete mi hlavu." Ak to budú považovať za nesprávnu vetu(=nepravdivú) musia mu zoťať hlavu, ale tým pádom bola tá veta pravdivá. A ak ju považujú za pravdivú, tak ho musia obesiť, ale tým pádom, mu hlavu nezotnú, a teda veta nebola pravdivá a nemôžu ho obesiť. Teda v konečnom výsledku mu nemôžu urobiť nič z toho, čo zamýšľali

5. Stlačíme jeden vypínač, chvíľku počkáme. Vypneme ho. Zapneme drhý a ideme do miestnosti. Ak bude žiarovka svietiť, je to 2 vypínač. Ak bude zhasnutá, 2 to neni, a ak bude žiarovka teplá, bol to 1. A ak je studená bude to 3 vypínač:)

PS:Vaše výsledky napíšte do komentárov

 

Simush